De Marathon

Krimpen aan den IJssel

Uitwerking case

De Marathon, beter bekend als het voormalige Rabobank gebouw aan de Marathon 9 in Krimpen aan den IJssel heeft een tweede leven gekregen als appartementencomplex.  Door de flexibiliteit en diversiteit aan woningtypes is er voor ieder wat wils!

Leegstaande kantoren transformeren naar woningen is tegenwoordig een veel en prachtig besproken onderwerp. Het bedenken van een goede ruimtelijke inpassing van het revitalisatieplan binnen het bestaande gebouw en zijn omgeving is een uitdagende opgave. Het bestaande pand heeft immers al een gezicht en is daarmee herkenbaar voor vele Krimpenaren. Na het uitwerken van verschillende ontwerpen en onderzoeken bleek het voormalige bankgebouw – dat sinds begin 2015 leegstaat – voldoende potentie te hebben voor een functietransformatie en dit heeft geresulteerd in een herontwikkeling naar 9 luxe appartementen. En hoe!

Locatie:
Krimpen aan den IJssel

Omvang in M2:
1.036

Status:
Opgeleverd

Programma:
9 appartementen

Appartementen

Het donker ogende gebouw heeft een complete metamorfose ondergaan. De bestaande gevels hebben een nieuwe warme uitstraling en door het realiseren van een extra woonlaag is er veel woonkwaliteit ontstaan. Alle appartementen zijn voorzien van een buitenruimte variërend van een tuin op maaiveld, zeer ruime balkons op de eerste verdieping tot riante dakterrassen op de tweede verdieping. Door de diversiteit in woningtypes is het geschikt voor starters, gezinnen en senioren. De appartementen variëren van een bruto woonoppervlakte van ca. 100 m2 tot 130 m2 en hebben in de basis twee of drie kamers. De architect heeft de plattegronden dusdanig flexibel ontworpen dat het ook mogelijk is te kiezen voor drie of vier kamers.

Met dit ontwerp heeft het pand een vorm en uitstraling gekregen die passen bij de plek. Door middel van de materialisering en kleuren is de samenhang gecreëerd.

  • Centraal gelegen in een groene omgeving nabij de winkels
  • Hoogwaardig opleveringsniveau inclusief modern sanitair
  • Kleinschalig appartementencomplex inclusief lift en individuele bergingen
  • Stijlvolle nieuwe architectuur met grote tuinen en ruime balkons en dakterrassen

Cases